Site icon Bazi365

همه چیز در مورد کیوکوشین – کیوکوشین چیست

رشته کیوکشین

کیوکوشین کای یکی از سبک‌های کاراته و یکی از محبوب ترین رشته‌های رزمی در سراسر دنیاست. این رشته توسط ماسوتاتسو اویاما (۱۹۹۴-۱۹۲۳) رزمی کار اسطوره‌ای کره‌ای الاصل بنیان نهاده شد. معنای اصلی کاراته به معنی مبارزه کردن با دست خالی در مقابل هر سلاحی است.

این رشته از عناصر مختلفی نشأت گرفته که شامل تجریبات اویاما و تکنیک‌های دیگر سبک‌های کاراته بوجود آمده است. کیوکوشین کای از سه لغت کیوکو ((بالاترین ،نهایت)) شین ((حقیقت، روح)) و کای ((گروه و انجمن)) ترکیب شده‌است.
این رشته در ابتدا اویاماریو و اویاما کاراته جوجیتسو نیز نامیده می‌شد. تاکید این سبک روی مبارزه واقعی از راه نزدیک است. در کیوکوشین کای برای کاستن مقاومت حریف از تکنیک‌هایی بطور متوالی استفاده می‌شود.
این سبک تأکید زیادی بر روی تمرینات تنفسی و استقامتی دارد. از اینرو هنرجوی کیوکوشین بعد از سالها تمرینات مکرر دارای اندامی ورزیده می‌گردد.

در سبک کیوکوشین تکیه اصلی بر حفظ سلامتی توام جسمی و روحی است، و در مبارزات کیوکوشین و اساسا در فلسفه آن پیروزی به هر قیمتی بر حیرف مقابل معنایی ندارد.
در مبارزات کیوکوشین (همانند ورزش های رزمی دیگر) دو حریف رودررو به چشمان یکدیگر خیره گشته و شجاعت و شهامت و دلیری را به هم منتقل می‌کنند. اگر یکی از حریف ها به زمین بخورد حریف دیگر به وی احترام گذاشته عقب می نشیند.
در فلسفه متعالی کیوکوشین هدف غائی تناوری جسم برای رسیدن به مکارم عالیه اخلاقی است و به هیچ روی خشونت در سبک کیوکوشین جایگاهی ندارد چرا که اساسا خشونت و کیوکوشن در تقابلند نه در تعامل. کیو کوشین نه تنها خشن نیست بلکه سعی در پرورش روحیه لطافت، افتادگی، و بزرگ منشی را در هنرجو دارد.

 

کشتن با یک ضربه باور سوسای اویاما را تشکیل می داد و نتیجه آن پیدایش قوی ترین سبک کاراته است.سوسای اویاما دریافت که سر وصورت قابلیت قوی شدن وماهیچه ای شدن را ندارد.به همین خاطر روش مبارزه ای را ابداع کرد که به این دونقطه آسیب نخورد.مگر با لگد پا که آنهم مشکل است و همین باعث قدرتمند شدن کیوکوشین شده است،همچنین ناحیه کاپ و مفاصل هم با ضربه قوی نمیشوند. یکی از مهم ترین علل قدرت کیوکوشین ، تقویت روح است .. الهام با طبیعت و هماهنگ ساختن جسم و روح یکی از مهم ترین اهداف اویامای بزرگ بوده.پس یک کیوکوشین کار چنان باید بدنش قوی و پرتوان وضربه خور باشدکه تمام ضربات دست وپای حریف را که بصورت آزاد زده میشود را تحمل کند.

در این روش مبارزه از پوشش حفاظتی استفاده نمیشود.پس بدن یک کیوکوشین کار چقدر باید قوی ومحکم باشد و نکته قابل توجه این است که در این ورزش فایتر باید آن چنان پای قوی و سریعی داشته باشد که حریف را ناک اوت کند .همچنین عضله و استخوان قابلیت سفت شدن و قوی تر شدن را دارند به طوری که استخوان سعی میکند هم جنس چیزی شود که به آن برخورد میکند(البته اگر آسیب جدی نبیند) و متراکم تر میشود و در طول سال های متوالی و تمرین پیاپی شاهد قدرت بی نظیر تمشیواری خواهیم بود.(تمشیواری =شکستن اجسام سخت )

 

همچنین لقب ها در کیوکوشین به این صورت است که تا قبل از مشکی “کوهای” نام میگیرید ، بعد مشکی دان 1 و 2 “سمپای” دان 3 و 4 “سنسی” دان 5 و 6 و  7 شیهان” دان 8 و 9 و 10 “هانشی” همچنین هر کمربندی قبل از مشکی که میگیرید بعد مدتی که تمرین میکنید اصطلاحا روی آن خط می اندازید که به آن “کیو” گفته میشود و وقتی مشکی میگیرید ، به خطی که می اندازید “دان” گفته میشود

تاریخچه کیوکوشین

این رشته از عناصر مختلفی نشأت گرفته که شامل تجریبات اویاما و تکنیک های دیگر سبک های کاراته بوجود آمده است.

کیوکوشین کای از سه لغت کیوکو ((بالاترین ،نهایت)) شین ((حقیقت، روح)) و کای ((گروه و انجمن)) ترکیب شده است.

این رشته در ابتدا اویاماریو و اویاما کاراته جوجیتسو نیز نامیده می شد.

تاکید این سبک روی مبارزه واقعی از راه نزدیک است. در کیوکوشین کای برای کاستن مقاومت حریف از تکنیک هایی بطور متوالی استفاده می شود.

• در سال 1947 اویاما در اولین مسابقات قهرمانی ژاپن که پس از اتمام جنگ در شهر کیوتو برگزار شد شرکت نمود وقهرمان مسابقات آن دوره شد.
•  ماسوتاتسو اویاما درسال 1948 تصمیم میگیرد زندگی خود را وقف کاراته نماید از این رو مدت 18 ماه تمرینات انفرادی روحی و جسمی خود را در جنگلهای منطقه چیبا آغاز می کند.
• در سال 1951 اویاما تعلیم کاراته به ارتش آمریکا را شروع کرد وی در آن زمان دان 5 جودو را دریافت کرده بود.
• در سال 1956 میلادی باشگاه اویاما دوجو افتتاح گردید اویاما گفت: این واقعا شروع کیوکوشین است کاراته ای که با هزار روز تمرین آغاز و پس از ده هزار روز تمرین دریچه ای از اسرار را به سوی کاراته کا باز میکند.
• در سال 1963 هنبوی مرکزی کیوکوشین کاراته در محله ایکیبو کورو ساخته شد.
• در سال 1968 میلادی سازمان کیوکوشین خاورمیانه تاسیس شد.
• درسال 1975 اولین دوره مسابقات جهانی این سبک با حضور 128 نفر
شرکت کننده از 32 کشور برگزار گردید.
• دومین دوره مسابقات جهانی در سال 1979 با حضور 187 نفر از 62 کشور برگزار گردید.
• در سال 1984 سومین مسابقات جهانی در ماه ژانویه برگزار گردید.
• چهارمین دوره مسابقات جهانی کیوکوشین در سال 1987 با حضور 207 شرکت کننده برگزار شد.
• در سال 1991 پنجمین دوره مسابقات جهانی با حضور 250 شرکت کننده برگزار گردید.
• در سال 1993 سوسای اویاما میهمان مسابقات بین المللی ایران در تهران بود.
• در سال 1994 ابرمرد کاراته جهان چشم از جهان فرو بست و با مرگ او دنیای رزمی ماتم زده شد.

کمربندها

نارنجی : آغاز طلوع خورشید کیوکوشین کاراته

آبی : ورزشکار احساس می کند که در آسمان است و احساس غرور خاصی دارد

زرد : شروع تابش آفتاب کیوکوشین کاراته به روح و جسم کاراته کا

سبز : آغاز رویش و جوانه زدن

قهوه ای : در این مرحله ورزشکار سر به زیرتر و خاکی تر از قبل شده

مشکی : آغاز تاریکی و اینکه ورزشکار متوجه می شود چیز زیادی از کاراته نمی داند و در ابتدای راه است.

لقب های کیوکوشین

همچنین لقب ها در کیوکوشین به این صورت است که تا قبل از مشکی “کوهای” نام میگیرید بعد مشکیدان1و2 “سمپای” دان 3 و 4 “سنسی” دان 5و6و7″شیهان” دان 8 و 9 و10″هانشی”

معنا و مفهوم اُس

  • متوجه شدم
  • ادای احترام به مافوق
  • تایید و قبول دستور درجات ارشد
  • استقامت زیر فشار تمارین
  • قدردانی

برای مبارزه ای موفق باید هر کدام از خصوصیات زیر را داشته باشید:

  • از استقامت کافی برخوردار باشید.
  • ضربات خود را با سرعت بزنید.
  • ضربات تان قدرت کافی داشته باشند.
  • از انعطاف پذیری مطلوبی برخوردار باشید.
  • قدرت روحی خود را بالا ببرید.
  • تکنیک های دفاعی و تهاجمی را آنقدر تمرین کنید تا در ضمیر ناخود آگاه شما جایی بگیرند

راهنمای خرید لباس

لباس های ارزان کاراته را که میتوان خرید ولی اگر واقعا به صورت حرفه ای قصد ادامه این سبک را دارید این لباس ها جوابگو شما نخواهند بود و باید لباس اای دیگری بخرید. لباس ها هرچه انس بیشتری داشته باشند جنسشان بهتر است

هرجا لباس کیوکوشین با ارم کیوکوشین روی بازوی چپ دیدید نشانگر لباس رسمی و معمولی کیوکوشین است و برای کاتا و کمیته جوابگوست

ولی لباس دیگری هست که کمی رنگش تیره تر یا گاها زرد تر میزند و بعضا ۱۲ انس هستش (یکی دیگر از شاخص های مهم لباس وزن آن می باشد که با واحد “اونس” سنجیده می شود و به اشتباه در بین افراد از آن به عنوان سایز نام برده می شود، هرچه انس بالاتر جنس سنگین تر و طبیعتا با کیفیت تر)که فوق العاده مخصوص کاتاست ( تراکم بالای این پارچه در هنگام اجرای حرکات فرم, موجب صدا میشود)

و برای کمیته هم عالیست همچنین هیچ ارمی جز ارم کیوکوشین سینه ندارد. لباس های تفکیک شده بر اساس سبک هم که ارم مخصوص خود را روی شانه دارند مثل ایچیگکی شین کیوکوشین اویاما کارته و… به عنوان نکته پایانی وقتی وارد رشته های ژاپنی میشوید مثل آیکیدو ،کیوکوشین، جودو ، نینجا و.. کلمه ی “اُس” یا osu را میشنوید که بیشتر به معنی احترام،چشم ، سلام و خداحاظ استفاده میشود.